Gratis bezorging vanaf 10,-

Trapmatten monteren

Trapmatten monteren is een eenvoudig klusje dat niet veel tijd in beslag neemt. Toch krijgen wij regelmatig vragen over wat nu de beste manier is. Wij helpen je met onderstaande tips en adviezen graag op weg!

Algemeen advies voor het bevestigen van trapmatten

  • Het klinkt zo logisch maar wordt toch vaak vergeten; alvorens je trapmatten gaat monteren is het belangrijk om de traptredes en het oppervlak van de trapmatten goed stof- en vetvrij te maken. Zorg er uiteraard ook voor dat het oppervlak goed droog is en dat er geen restanten schoonmaakmiddel meer aanwezig zijn. Sla je deze stappen over, dan zal de tape loslaten.
  • Wil je de trapmatten op maat maken? Doe dit dan voordat je ze op de trap monteert. Achteraf bijsnijden of knippen is erg lastig.
  • Positioneer de trapmat goed alvorens deze vast te plakken. Lostrekken en opnieuw vastplakken komt het resultaat niet ten goede.
  • Oefen stevig maar gelijkmatig druk uit op de trapmat nadat deze op de traptrede geplakt is. Uiteindelijk zal ook het over de trap lopen ervoor zorgen dat de hechting sterker wordt.
  • Tip: Voor de allerbeste hechting adviseren wij de trapmatten vast te kitten in plaats van gebruik te maken van dubbelzijdige tape.

Trapmatten met vooraf aangebrachte tape monteren

Vele trapmatten in ons assortiment zijn voorzien van vooraf aangebrachte tape. Je hoeft enkel de beschermlaag van de tape te verwijderen en je kunt de trapmat vastplakken. Voor een extra stevige hechting kun je eventueel zelf nog extra dubbelzijdige tape aanbrengen op bepaalde punten. Kies dan wel voor een geschikte tape die even dik is als de reeds aanbrachte tape om hoogteverschil te voorkomen.

Trapmatten met los bijgeleverde tape monteren

In ons assortiment vind je ook trapmatten die worden geleverd zonder vooraf aangebrachte tape. Er wordt dan een losse rol tape meegeleverd. Je kunt de tape naar eigen wens en inzicht aanbrengen, maar neem onderstaand advies als richtlijn:

  1. De bijgeleverde rol tape is ongeveer 290 cm lang en is bedoeld om 5 trapmatten mee te monteren. Gebruik daarom per trapmat 5 stukjes tape van +/- 10 cm en plak deze op de plekken zoals in de afbeelding aangegeven in het rood.
  2. Zorg ervoor dat de stukjes tape op de haak (die tegen de voorzijde van de traptrede komt) dicht tegen de hoeken zitten. Zo voorkom je dat de hoekjes omkrullen of dat je erachter blijft haken met je tenen.
  3. Verdeel het overgebleven stuk tape in 5 stukjes (voor elke trapmat één) en plak het op de plek zoals op de afbeelding aangegeven in het oranje.
  4. Plaats de trapmat op de traptrede en druk deze stevig maar gelijkmatig aan.

Aanvullend advies voor het monteren van rubber trapmatten

Het monteren van rubber trapmatten gaat op dezelfde manier als alle andere typen trapmatten. Echter duurt het langer voordat de hechting voldoende stevig is. Rubber bevat weekmakers en deze moeten de kans krijgen om te reageren met de lijm in de tape. Maak je daarom vooral geen zorgen als het lijkt alsof de trapmatten niet direct goed vastzitten! De hechting van rubber trapmatten zal pas na 48 uur optimaal zijn. In plaats van de trap te ontzien, is het juist van belang om zo veel en zo vaak mogelijk druk uit te oefenen op de punten waar de tape zit. Dit zal zorgen voor een betere hechting. Loop dus gerust een aantal keer per dag de trap op en neer.

Worden de rubber trapmatten geleverd met een losse rol tape? Plak deze dan zoals hierboven uitgelegd.